شاید شما هم به تازگی نام نمک صورتی یا هیمالیا را شنیده باشید. این نمک از قلب کوههای هیمالیا استخراج میشود و کاربردهای فراوانی در جوانسازی پوست، تهیه لوازم آرایشی و بهداشتی دارد. اما فرق نمک صورتی یا همان نمک هیمالیا با نمکهای دیگر چیست؟ اگر شما هم جزو کسانی هستید که به زیبایی و سلامتی خود اهمیت میدهید، پیشنهاد میکنیم یک بار هم که شده این ماده بی نظیر و منحصربهفرد را امتحان کنید و با خواص نمک صورتی در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی بیشتر آشنا شوید.
نکات کلیدی
- فرقی نمیکند نمک از چه نوعی باشد، باید در طول روز به اندازه کافی از آن استفاده کنید.
- نمک صورتی برای باکتریزدایی و رفع زگیل پوست مناسب است.
- نمک هیمالیا نسبت به نمکهای معمولی، مواد معدنی بیشتری دارد.
نمک صورتی چیست؟
در نزدیکی کوههای هیمالیا کشور پاکستان و در جایی که به آن پنجاب میگویند، نوعی نمک به رنگ صورتی استخراج میشود. ترکیبات اصلی این نمک با نمک خوراکی تفاوتی ندارد و مانند آن بیشتر حجمش را سدیم کلرید فرا گرفته است، اما مادهای که آن را به رنگ صورتی نشان میدهد در مواد معدنی است.
در این نمک از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم ، منیزیم استفاده میشود که در تلفیق با هم رنگ صورتی کمرنگی ایجاد کردهاند. این نمک با نام نمک هیمالیا هم شناخته میشود.
طریقه استفاده از نمک صورتی
نمک صورتی هیمالیا را به عنوان جانشینی برای نمک معمولی، در غذا استفاده میکنند. علاوهبر آن در صنایع و لوازم دکوری، طب سنتی و درمانی از این نمک بهره میبرند که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.
خواص نمک صورتی
امروزه نمکها در صنایع مختلف در حجم زیادی استفاده میشوند. نمک صورتی هم از این قاعده جدا نیست. در نتیجه خوب است با کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید. مهمترین کاربردهای نمک صورتی به شرح زیر است:
۱. افزایش گردش خون
بهبود گردش خون برای یک بدن سالم ضروری و مهم است، زیرا گردش خون سالم به عملکرد اندامها کمک و همینطور خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. نمک هیمالیا دارای مقادیر آهن است که خود میتواند ظرفیت حمل اکسیژن را بالا برده و به کاهش بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند.
۲. متعادل کردن pH
خواص نمک صورتی هیمالیا با داشتن سدیم فراوان میتواند با تاثیر بر اسید بدنتان محیط اسیدی بدن را خنثی کند. این کار به هضم راحت تر غذا و سلامت کلی بدنتان کمک فراوانی میکند.